Terug

Royal Van Zanten krijgt nieuwe inzichten door Hackathon

29 okt 2018

Op 24 en 25 oktober jl. heeft Royal Van Zanten deelgenomen aan de 2-daagse Hackathon in het World Horti Center te Naaldwijk. 40 -deels internationale- bedrijfskunde studenten aan de Erasmus School of Management, hebben 24 uur lang aan verschillende opdrachten gewerkt. Het evenement werd samen georganiseerd met de Leiden-Delft-Erasmus CfS Greenport Hub.

Inspelen op nieuwe ontwikkelingen
Robotica, big data, e-commerce, sensoriek, virtual reality en artificial intelligence.
Een opsomming van ontwikkelingen die de komende jaren hun invloed uitoefenen op de internationale glastuinbouw. De studenten werkten tijdens de Hackathon aan verschillende bedrijfsopdrachten. In deze opdrachten konden ze volledig hun eigen creativiteit kwijt.


Innovatief in marktintroducties
De studenten zijn voor marktintroducties van nieuwe snijbloemrassen op zoek gegaan naar een nieuwe impuls. Na Chic® en Charmelia® vinden er in de komende periode meerdere introducties plaats vanuit Royal Van Zanten. De kernvraagstelling was dan ook ‘Hoe kunnen nieuwe technologieën ons helpen -waarde toevoegen- bij de introductie van nieuwe rassen?’.

De aankomende introducties spelen in op de groeiende vraag vanuit de markt naar: 100% biologisch telen, energie zuinige productie (C02 neutraal) en lange houdbaarheid. Waarbij de sierwaarde van de bloem niet vergeten wordt. De studenten kregen een ‘sneak preview’ te zien van een toekomstige introductie. Als oplossing werd een Supply Chain/Datasysteem gepresenteerd dat ondersteund werd door Marketing acties.

Royal Van Zanten was enthousiast over de uitkomsten en heeft daarom de studenten uitgenodigd voor een traineeship.

Meer Nieuws