Terug

Green Unplugged

4 dec 2017

GREEN UNPLUGGED DOET OOK ROYAL VAN ZANTEN AAN

 

In oktober werd voor de tweede keer Green Unplugged georganiseerd: een serie bedrijfsbezoeken voor middelbare scholieren in de regio’s Amsterdam, Aalsmeer en Duin- en Bollenstreek.

Via Green Unplugged maakten ruim 500 jongeren kennis met de veelomvattende wereld van de tuinbouw.

 

Met rondleidingen bij 17 tuinbouwbedrijven en leuke workshops over flowerdesign, internationale handel, smaken en geuren, drones, tuinontwerp, DNA, ICT, veredeling, marketing en vloggen, was het weer een groot succes.

 

Op 12 oktober bezocht een groep scholieren van het Kaj Munk College uit Hoofddorp ons bedrijf aan de Lavendelweg. Na een bedrijfspresentatie en rondleiding door Arjan Krijgsman, volgden de scholieren twee workshops. In de workshop Flower Design maakte ieder een eigen bloemstuk. De tweede workshop had als thema Veredelen en werd gegeven door Dave Geerlings, samen met Stef Berkhout. Stef liep op dat moment stage bij Royal Van Zanten en kon de scholieren uit de eerste hand vertellen hoe leuk het werken in de tuinbouw is.

Dave bracht de scholieren enige basiskennis bij: het zoeken van stempel, stuifmeel, ovules in een bloem. Dit werd direct in de praktijk gebracht door het uit elkaar trekken van bloemen van onze eigen producten. Daarna werden de scholieren voor een 30-tal potchrysant-selecties gezet. Daaruit mocht elk zijn of haar top 3 aangeven.

 

Beladen met bloemstuk, een goodybag en heel veel indrukken gingen de scholieren de bus in. Om hopelijk over een jaar de keus te maken voor een groene opleiding. Wie weet zien we ze weer terug als stagiair in ons bedrijf!

 

Op YouTube is de aftermovie te zien, waarbij je een goed beeld krijgt van het event:

http://www.groenonderwijscentrum.nl/nieuws/aftermovie-green-unplugged-najaar-2017/

 

Meer Nieuws