Terug

Een botanische beauty met uithoudingsvermogen

13 jul 2018

Asters brengen snel en met gemak vrolijkheid aan in potten, aan het balkon en op het terras. Deze sterke najaarsbloeier heeft de uitstraling van een wilde plant, met bijzondere stervormige bloemen welke in vele kleuren verkrijgbaar zijn. Van verschillende nuances lila met een geel hartje, tot aan wit en knalroze.

De Aster is er een uit de categorie ‘waar voor je geld’. Naast de rijke bloemenpracht en de opmerkelijke hoeveelheid groen, bloeit hij door waar andere concurrerende planten het voor gezien houden. Van de nazomer tot aan de late herfst presteert de Aster, ook onder omstandigheden die niet ideaal zijn. Hij is zelfs in staat de eerste lichte nachtvorst zonder schade door te komen.

Op het moment dat de Aster als enige nog in bloei staat, trekken de bloemen massaal de insecten aan. Het is niet ongebruikelijk om rond één aster vlinders, hommels en een paar bijen te zien, allemaal op zoek naar het laatste beetje nectar.

 

Door haar unieke eigenschappen met veel bloemblaadjes, natuurlijke compactheid en haar uitgebreide kleurenpallet, neemt de dubbel bloemige Aster serie ‘Showmakers®’ van Royal Van Zanten een sterke concurrentiepositie in op de markt. De serie bestaat uit een gevarieerd kleurenpallet in blauw-violette tinten. Showmakers® blinken uit door hun grote en gevulde bloemen, compacte groei en contrasterend mooi donker blad. Kortom, een echte blikvanger; Solo in een grote pot op het terras of het balkon of in combinatie met andere planten in de tuin.

 

 

 

De enkelbloemige Aster uit de ‘Tiara®’ serie geeft naast een rijke ronde bloem ook een gevarieerd kleurpallet in intens blauw-violette tinten. Met haar bossige structuur geeft ze net dat extra luxe gevoel mee aan de consument. De koninklijke Tiara® kan zich goed alleen redden in grote potten op het terras en is prima te combineren met andere bloemsoorten.

 

Voor meer informatie over het Aster concept en inspiratie, zie royalaster.com. De producten zijn verkrijgbaar vanaf dit moment tot en met week 38 bij Kwekerij Montis, Plantenkwekerij Leo Ammerlaan en WPK House & Garden.

Meer Nieuws