Terug

Charmelia® charmeert PROFLORA 2017 jury

9 okt 2017

Charmelia® was op PROFLORA 2017, de leidende vakbeurs voor snijbloemen in Bogota, Colombia die afgelopen week plaatsvond, met twee onderscheidingen de grote winnaar. Deze Alstroemeria won de 1ste prijs als ‘Best in Category’ en werd uitgeroepen tot ‘Grand Champion’, dé grote winnaar van alle snijbloemen in deze competitie. De jury beoordeelde de inzendingen in deze competitie op diverse aspecten variërend van het vaasleven tot de kleur. Charmelia® charmeerde de juryleden met haar unieke kwaliteiten:

– Een lang vaasleven, tot wel 3 weken lang
– De elegante opbouw van de tros
– Een groot aantal (+20) bloemen per steel
– Opvallend lang blad dat aan de steel blijft zitten
– De veranderende bloemkleur

“Wij zijn zeer verheugd en trots dat Charmelia® twee keer in de prijzen is gevallen. Het is dankzij de gemeenschappelijke inspanningen van de veredelaar, de teler, de marketingspecialisten en de retailers die Charmelia® tot een succes hebben gemaakt. Wij hopen dat Charmelia® zich in de sierteelt nog verder ontwikkelt en tevens de harten van de consument verovert”, zegt Juan Camilo Herrera, directeur marketing bij Jardines de los Andes, de Colombiaanse kwekerij die Charmelia® exclusief teelt voor Noord- en Zuid-Amerika.

Alles bij Charmelia® straalt elegantie uit. De bloemen zijn helder roze en wit van kleur, met een groene zweem. Hoe langer Charmelia® bloeit, hoe intenser haar roze kleur wordt. De nieuwe snijbloem met haar prachtige klokvormige bloemen is veredeld door Royal Van Zanten en maakt onderdeel uit van het populaire Alstroemeria assortiment. Charmelia® kent diverse toepassingen, zoals een enkele steel in een mooie vaas of als een bijzondere aanvulling in een gemengd boeket. De elegante schoonheid van deze bloem en de opmerkelijke kleur zorgen ervoor dat Charmelia® zich duidelijk onderscheidt.
Kijk voor meer informatie: www.charmelia.us

Over Jardines de los Andes
Jardines de los Andes heeft 48 jaar ervaring op het gebied van de veredeling, de teelt en de export van snijbloemen. Het bedrijf is in 1969 opgezet en wordt in Colombia gezien als pionier op het gebied van de innovatie en het hanteren van de hoogste kwaliteitsstandaarden. Jardines de los Andes werkt nauw samen met The Gems Group® en World Class. Beide leveren Charmelia® aan groothandelsbedrijven als Miraflor en Gardens America, en distribueren deze mooie snijbloem via afzetkanalen voor de retail. Uw contactpersoon bij Royal Van Zanten kan u meer vertellen over Charmelia®.

Meer Nieuws