Terug

Teeltspecialist Oeganda

De productie van uitgangsmateriaal en een deel van de veredelingsactiviteiten vindt plaats op onze twee locaties in Oeganda: in Mukono en Wakiso. De productie daar richt zich voornamelijk op pot- en snijchrysantenstekken en daarnaast op Bouvardia, Celosia en Aster. Beide farms liggen op ca. 30 km afstand van Kampala. Er worden in Oeganda meer dan 500 commerciële rassen geproduceerd in 21 ha aan kassen met meer dan 1000 werknemers.

In de functie van Teeltspecialist ben je verantwoordelijk voor alle teelt technische aspecten van onze twee farms in Oeganda. Je monitort de teeltprocessen, signaleert afwijkingen daarop en stuurt op basis daarvan bij. De focus ligt verder met name op:
–  Signaleren van verbetermogelijkheden en deze omzetten naar implementatie
– Aansturen van de teeltgerichte onderdelen van de bedrijfsvoering, w.o. klimaat, watergift, belichting, de inzet van meststoffen en bestrijdingsmiddelen, etc.
– Introduceren en borgen van nieuwe methoden en technieken
– Overbrengen van teeltkennis binnen de organisatie
– Creëren van een teeltdashboard (sturingssysteem / methoden teelt)
– Creëren / implementeren/ bijhouden / sturen op teelt KPI’s (verhoudingen watergift, stralingssom, EC, pH)
– Creëren / implementeren/ bijhouden / sturen op gewasbeschermings-KPI’s (insectendruk, gewasbeschermings schema’s etc.)

Wij vragen
– Relevante HBO achtergrond
– Duidelijke kennis van de teelt i.c.m. een aantal jaar werkervaring
– Kennis van rassen, eigenschappen en teeltprotocollen
– Kennis van de laatste stand van zaken m.b.t gewasbescherming (bio en chemie)
– Kennis van klimaatbeheersingssystemen, bemestingssystemen, tuinbouwtechniek
– Goede communicatieve vaardigheden in het Nederlands en Engels
– Nauwkeurig en kwaliteitsgericht
– Analytisch en probleemoplossend vermogen

Wij bieden:
Een afwisselende functie met bijpassende verantwoordelijkheden en mogelijkheden om jezelf te ontplooien. Je gaat werken in een mooi land met een prettig team om je heen. Je kunt rekenen op passende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden.
Voor nadere informatie kun je contact opnemen met Jan Willem de Putter, managing director, Royal Van Zanten Uganda Ltd, tel: +256 752 775120 of met Dik van Alphen, Manager Stekproducten, tel:  +31 297 387000
Je sollicitatie met CV kun je richten aan: sollicitatie@royalvanzanten.com, o.v.v. vacature “Teeltspecialist”

Werken voor Royal Van Zanten
Royal Van Zanten is een innovatief bedrijf met meer dan 150 jaar historie, dat succesvol opereert binnen de internationale sierteelt. Dit doen we door het continu verbeteren van de genetica, door synergie te creëren in veredelings- en vermeerderingstechnologie en door intensieve samenwerking in de vermarkting met partners in de keten. Samen ontwikkelen we nieuwe soorten en variëteiten en verbeteren we bestaande rassen binnen onze hoofdproducten. Dat zijn de snijgewassen Alstroemeria, Bouvardia, Chrysant en Statice, het bolgewas Lelie en de potproducten Aster, Celosia, Chrysant en Multiflora. We leveren dit uitgangsmateriaal aan onze klanten, de professionele teler wereldwijd.

 

 

 

Klik hier om te solliciteren met ons formulier
  • Voeg hier je motivatie toe.
    Toegestane bestandstypen: pdf, doc, docx.
  • Voeg hier je CV toe.
    Toegestane bestandstypen: pdf, doc, docx.

Over werken bij Royal Van Zanten

“Voor innovaties in teelt en veredeling bent u bij Royal Van Zanten aan het juiste adres. Wij denken met u mee en beoordelen uw product met zorg en aandacht.”

Sjoukje Heimovaara, CEO Royal van Zanten

“In ons laboratorium in Rijsenhout werk ik met een team onderzoekers aan de verbetering van rassen door kwaliteitscontroles, nieuwe kiemtechnieken en DNA-onderzoek.”

Wim Rook, Hoofd Laboratorium

“Trots ben ik op onze nieuwe Potbouvardia – een verfijnde plant uit onze eigen veredelingskeuken met veel sierwaarde. Door intensieve samenwerking met de kweker is deze potplant inmiddels in vier kleuren beschikbaar op de markt.”

Harry van Straalen, Teamleider Veredeling

“Het mooie van werken bij Royal Van Zanten is dat ik kansen krijg om de belangen van kweker, handel en veredelaar bij elkaar te brengen en iedereen deel uitmaakt van de ontwikkeling en het verkoopproces. Samenwerking in de keten is voor de toekomst enorm belangrijk.”

Jeroen Meeder, Area Exportmanager Potplanten

“Royal Van Zanten heeft mij de kans gegeven om opleidingen te volgen en door te groeien naar veredelaar. Inmiddels ben ik vijf jaar veredelaar en zie ik mijn eerste resultaten van mijn hand…en hier ben ik erg trots op.”

Dave Geerlings, Veredelaar Potchrysanten

“Het werken bij Royal Van Zanten is leuk door de verschillende bloemen en planten. Na een aantal werkzame jaren op een andere afdeling, werk ik nu alweer drie jaar op de veredelingsafdeling van de Lelie. Royal Van Zanten geeft mij alle ruimte om te groeien.”

Adriaan Zweemer, Algemeen Medewerker Veredeling
Sjoukje Heimovaara, CEO Royal van Zanten
Wim Rook, Hoofd Laboratorium
Harry van Straalen, Teamleider Veredeling
Jeroen Meeder, Area Exportmanager Potplanten
Dave Geerlings, Veredelaar Potchrysanten
Adriaan Zweemer, Algemeen Medewerker Veredeling