Terug

Specialist Veredelingsproeven

Onze mensen en gedeelde passie maken Royal Van Zanten uniek. We willen de passie die wij delen, voor bloemen en planten en voor de groei van ons bedrijf, doorgeven.

 De afdeling Veredeling en Onderzoek van Royal Van Zanten zoekt een gemotiveerde collega voor de voltijds functie van Specialist Veredelingsproeven
Een enthousiaste en ‘datagedreven’ specialist

 

Jouw verantwoordelijkheden

Als onze Specialist Veredelingsproeven beheer je de activiteiten rondom de veredelingsproeven voor onze gewassen, in nauwe samenwerking met onze veredelaars en helpt om betrouwbare proeven te realiseren. Je bent verantwoordelijk voor een succesvolle opzet van hoogwaardige proeven en de implementatie van proefontwerpen.

Je bent verantwoordelijk voor een adequate dataverzameling en data-analyse die het mogelijk maakt om rassenkeuzes te maken op basis van betrouwbare data. Je doet dit in nauwe samenwerking met de veredelingsafdeling en Product Management. Je bent één van de technische experts die bijdraagt aan de  promotie van nieuwe rassen in de ontwikkelingsfasen voordat we overgaan tot commerciële introductie.

Je organiseert interne en externe veredelingsproeven met telers en onze locatiemanagers volgens onze protocollen. Je levert betrouwbare data ter ondersteuning van op data gebaseerde beslissingen over de ontwikkeling van nieuwe rassen. Je verzamelt de data in kas/veld of bij medewerkers, waarbij je telers en medewerkers instrueert om een ​​goede proef- en datakwaliteit te borgen. Een goede consolidatie van proefgegevens, gevolgd door duidelijke aanbevelingen voor beslissingen over de ontwikkeling van variëteiten, zijn belangrijke punten in je rol. Je standplaats is Nederland.

 

Jij bent uniek

Wij zoeken een collega die onze passie voor bloemen en planten deelt. Je functioneert goed in multidisciplinaire teams en kunt ook goed zelfstandig werken. Je bent proactief en werkt goed samen met internationale collega’s in onderzoek, verkoop en productie. Je bent gemotiveerd om jezelf verder te ontwikkelen en bij te dragen aan een succesvol team.

Je bent enthousiast met een ondernemersgeest en een sterke motivatie. Je ziet nieuwe kansen en brengt de mentaliteit mee om onze op data gebaseerde besluitvorming te stimuleren.

Je sterke analytische en organisatorische vaardigheden stellen je in staat om met succes proeven van hoge kwaliteit en betrouwbare gegevens te leveren om daarmee op data gebaseerde beslissingen te nemen in de ontwikkeling van onze variëteiten.

Je bent bekend met nieuwe tuinbouwtechnologieën, tools voor het verzamelen van gegevens en weet deze te implementeren in het proces van onze veredelingsproeven.

Je hebt ervaring met de relevante IT-toepassingen.

 

Wij zijn op zoek naar kandidaten die:

  • Een BSc diploma in Tuinbouw of Landbouw hebben.
  • Ervaring hebben met rassenproeven (bij voorkeur in groenten en/of siergewassen) en met proefopzet, data-analyse en assessments.
  • Omdat we een internationaal bedrijf zijn, spreek je vloeiend Nederlands en Engels.
  • Bereid zijn om in Nederland (vaak) en internationaal (ongeveer 5-10 keer per jaar) te reizen.

 

Royal Van Zanten heeft veel te bieden

We bieden je een carrière en een kans om jezelf en je werk te blijven ontwikkelen. Het is onze strategie om te investeren in de continue ontwikkeling van onze mensen, producten, processen en de algehele kwaliteit.

Wij zijn ambitieus en we hopen dat jij dat ook bent. We bieden een goed salaris, passend bij deze uitdagende functie, goede secundaire voorwaarden en – het allerbelangrijkste – een gepassioneerd team van collega’s die het werken bij Royal van Zanten elke dag tot een plezier en een avontuur maken.

We bieden je de mogelijkheid om internationaal te werken. Je thuisbasis is in Nederland, maar reizen – zowel in Nederland als internationaal – hoort bij je werk.

Onze arbeidsvoorwaardenpakket is royaal, met vakantiegeld, reiskostenvergoeding, een bonusregeling en daarnaast een aanvullend pensioen bij BPL, 25½ vakantiedagen per jaar, een fietsplan, bedrijfsfysiotherapie, collectieve zorgverzekering en meer.

 

Ben je enthousiast? We horen graag van je. Je sollicitatie kun je sturen naar sollicitatie@royalvanzanten.com. Voor vragen kun je contact opnemen met Joost Kos (Directeur Veredeling & Ontwikkeling) via j.kos@royalvanzanten.com of +31 6 5198969.

 

Over Royal Van Zanten

Royal Van Zanten is internationaal toonaangevend in veredeling en vermeerdering van snijbloemen (Alstroemeria, Statice, Chrysant en Bouvardia) en potplanten (Aster, Alstroemeria, Celosia, Chrysant en Multiflora). Het is ons doel om de passie die onze organisatie sinds de oprichting in 1862 heeft gekenmerkt, door te geven.

Onze gedeelde passie is een van de 5 waarden die onze cultuur kenmerken: Passie, Kwaliteit, Elke dag beter, Ambitie en Royal. Deze laatste waarde is geïnspireerd op het Koninklijk predicaat dat ons bedrijf in 1901 kreeg. Tegenwoordig staat de waarde voor klantgerichtheid en respect voor de mensen om ons heen. Royal Van Zanten heeft ruim 1200 medewerkers in dienst, op onze thuisbasis in Nederland en in onze internationale veropzetedelings- en productielocaties in Oeganda, Zuid-Afrika en Colombia.

 

Klik hier om te solliciteren met ons formulier
  • Voeg hier je motivatie toe.
    Toegestane bestandstypen: pdf, doc, docx, Max. bestandsgrootte: 2 MB.
  • Voeg hier je CV toe.
    Toegestane bestandstypen: pdf, doc, docx, Max. bestandsgrootte: 2 MB.

Over werken bij Royal Van Zanten

“At our lab in Rijsenhout I work with a team of researchers on improving varieties by means of quality controls, new germination techniques and DNA research.”

Wim Rook, Head of Laboratory

“Royal Van Zanten has given me the opportunity to take courses and qualify as a breeder. I’ve been a breeder for five years now and I’m beginning to see the first results of my labour... and I’m very proud of them."

Dave Geerlings, Breeder

"Our products bring smiles to people's faces"

Jamada Bwambale, Team Leader, Mukono Uganda

“I really enjoy working for Royal Van Zanten because of the many flowers and plants here. After a few years in the Gladiolus department, I have now been working in the Lily breeding department for three years. Even without specialist training, Royal Van Zanten is giving me plenty of opportunities to grow.”

Adriaan Zweemer, Assistant Breeder

"We are passionate about happiness, flowers and plants are a ‘feel-good-business’."

Pieter Huys, Manager Finance, Uganda
Wim Rook, Head of Laboratory
Dave Geerlings, Breeder
Jamada Bwambale, Team Leader, Mukono Uganda
Adriaan Zweemer, Assistant Breeder
Pieter Huys, Manager Finance, Uganda