Terug

Medewerker Veredeling

Van Zanten Flowerbulbs is op zoek naar een: 

Medewerker Veredeling 

Het betreft een tijdelijke functie van eind april tot half augustus voor vier dagen per week (woensdag vrij). In deze functie start je op onze locatie in Hillegom. Hier ga je van eind april tot en met begin juli in de kas de afdeling Lelie Veredeling ondersteunen tijdens de kruisingswerkzaamheden. Je taken bestaan onder andere uit het verzamelen van stuifmeel in het gewas, het beheer hiervan en het kruisen van Lelies in opdracht van de veredelaars. Je werkt in deze functie nauw samen met je collega’s in de kas.

Vervolgens vertrek je begin juli tot en met half augustus naar onze locatie in Brabant, naar Wouwse Plantage, om te ondersteunen bij het fenotyperen in de Lelie Veredeling. Deze werkzaamheden vinden buiten in het gewas plaats en bestaan uit het verzamelen van statistieken. Deze statistieken verzamel je door dagelijks door het gewas te lopen, de bloemen te tellen en bepaalde kenmerken te noteren. Nadat je dit gedaan hebt, ga je de bloemen koppen.

Op beide locaties zijn de uren afhankelijk van het weer. Bij warm weer worden er meer uren gewerkt (bloemen gaan open) dan bij een lagere temperatuur.

Ben je beschikbaar voor een kortere periode? Geen probleem! Inzet op alleen één van de locaties is ook mogelijk.

 Wie ben jij?
– Je volgt (of hebt afgerond) een HBO/ WO opleiding in een groene richting en bent geïnteresseerd in bloemenveredeling.
– Van allergieën heb je geen last (i.v.m. het werken met stuifmeel en bloemen).
– Je bent zeer secuur en zelfstandig.
– Je bent flexibel; overwerken kan noodzakelijk zijn bij warm weer.
– Daarnaast ben je in het bezit van een rijbewijs en eigen vervoer.

Wat bieden wij je?
– Een uitdagende en zeer leerzame, tijdelijke baan met prachtige producten in een gedreven team.
– Goede primaire arbeidsvoorwaarden, overnachting in de buurt van de locaties en een reiskostenvergoeding.
-Begeleiding door ervaren professionals en ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Ons team van specialistische collega’s leert je graag de belangrijke punten van het Veredelingsvak.

Werken voor Royal Van Zanten
Royal Van Zanten is een innovatief bedrijf met meer dan 150 jaar historie, dat succesvol opereert binnen de internationale sierteelt. Dit doen we door het continu verbeteren van de genetica, door synergie te creëren in veredelings- en vermeerderingstechnologie en door intensieve samenwerking in de vermarkting met partners in de keten. Samen ontwikkelen we nieuwe soorten en variëteiten en verbeteren we bestaande rassen binnen onze hoofdproducten. We leveren dit  uitgangsmateriaal aan onze klanten, de professionele teler wereldwijd. Raadpleeg voor meer informatie onze website: www.royalvanzanten.com.

Wil je solliciteren?
Voor nadere informatie kun je contact opnemen met Derek Stol via 0297-387000. Je motivatie + cv kun je mailen naar sollicitatie@royalvanzanten.com.

Klik hier om te solliciteren met ons formulier
  • Voeg hier je motivatie toe.
    Toegestane bestandstypen: pdf, doc, docx.
  • Voeg hier je CV toe.
    Toegestane bestandstypen: pdf, doc, docx.

Over werken bij Royal Van Zanten

“Voor innovaties in teelt en veredeling bent u bij Royal Van Zanten aan het juiste adres. Wij denken met u mee en beoordelen uw product met zorg en aandacht.”

Sjoukje Heimovaara, CEO Royal van Zanten

“In ons laboratorium in Rijsenhout werk ik met een team onderzoekers aan de verbetering van rassen door kwaliteitscontroles, nieuwe kiemtechnieken en DNA-onderzoek.”

Wim Rook, Hoofd Laboratorium

“Trots ben ik op onze nieuwe Potbouvardia – een verfijnde plant uit onze eigen veredelingskeuken met veel sierwaarde. Door intensieve samenwerking met de kweker is deze potplant inmiddels in vier kleuren beschikbaar op de markt.”

Harry van Straalen, Teamleider Veredeling

“Het mooie van werken bij Royal Van Zanten is dat ik kansen krijg om de belangen van kweker, handel en veredelaar bij elkaar te brengen en iedereen deel uitmaakt van de ontwikkeling en het verkoopproces. Samenwerking in de keten is voor de toekomst enorm belangrijk.”

Jeroen Meeder, Area Exportmanager Potplanten

“Royal Van Zanten heeft mij de kans gegeven om opleidingen te volgen en door te groeien naar veredelaar. Inmiddels ben ik vijf jaar veredelaar en zie ik mijn eerste resultaten van mijn hand…en hier ben ik erg trots op.”

Dave Geerlings, Veredelaar Potchrysanten

“Het werken bij Royal Van Zanten is leuk door de verschillende bloemen en planten. Na een aantal werkzame jaren op een andere afdeling, werk ik nu alweer drie jaar op de veredelingsafdeling van de Lelie. Royal Van Zanten geeft mij alle ruimte om te groeien.”

Adriaan Zweemer, Algemeen Medewerker Veredeling
Sjoukje Heimovaara, CEO Royal van Zanten
Wim Rook, Hoofd Laboratorium
Harry van Straalen, Teamleider Veredeling
Jeroen Meeder, Area Exportmanager Potplanten
Dave Geerlings, Veredelaar Potchrysanten
Adriaan Zweemer, Algemeen Medewerker Veredeling