Terug

Medewerker kruisingen en veredeling

Van Zanten Breeding heeft een vacature voor een: 

Medewerker kruisingen en veredeling

Wat ga je doen?
* Verrichten van alle voorkomende handelingen m.b.t. de kruisingsrondes.
* Het daarbij uitvoering geven aan werkzaamheden zoals kruisen, bestuiven, scheren, oogsten, schonen, zaaien, etc., waarbij je m.n. je fijn-motorische vaardigheden toepast.
* Registratie en labelen van planten en kruisingen en het daarmee vastleggen van relevante data en kenmerken, gerelateerd aan kruisingswerkzaamheden (stuifmeelproductie etc.).
* Onder verantwoordelijkheid van je teamleider, sturing geven aan de werkzaamheden in de kruisingsafdeling, met ondersteuning van uitzendkrachten en vaste collega’s.
* Daarnaast het verrichten van administratieve werkzaamheden, waaronder: arbeidsregistratie, het bijhouden van planningen en het actualiseren van overzichten in Excel en Ebrida.
* Buiten de kruisingsperiode ben je actief binnen de afdeling veredeling. Je houdt je dan bezig met gewasonderhoud, het verzorgen van moerplanten, het helpen met stekplukken en steksteken en andere voorkomende werkzaamheden.

Als medewerker kruisingen en veredeling leg je verantwoording af aan de Teamleider Veredeling. Je standplaats is Valkenburg (ZH). Het betreft een fulltime functie.

Wie ben jij?
*
Je beschikt over een afgeronde MBO opleiding in een groene richting, bij voorkeur Tuinbouw.
* Je hebt een aantal jaren relevante werkervaring opgedaan.
* Verder ben je zelfstandig, accuraat en kwaliteitsbewust en heb je een aanleg voor fijn-motorieke werkzaamheden.
* Je bent vaardig met computers en beheerst Excel op voldoende niveau. Je hebt daarbij “gevoel voor getallen”.
* De Nederlandse taal beheers je goed in woord en geschrift.

Wat bieden wij je?
Een uitdagende, afwisselende baan met prachtige producten in een gedreven team. We kennen goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een pensioenvoorziening, een fietsenplan, collectieve zorgverzekering (optioneel), bedrijfsfysiotherapie, etc. We vinden persoonlijke ontwikkeling en opleiding zeer belangrijk; we bieden elke medewerker de online trainingen van Good Habitz aan. Ook worden regelmatig je ontwikkeling en persoonlijke doelen besproken, en kan Royal Van Zanten bijdragen aan trainingen en opleidingen, zowel intern als extern. Er is volop ruimte voor eigen inbreng en initiatief binnen een bedrijfscultuur die zich laat omschrijven als no-nonsense, open en direct.

Werken voor Royal Van Zanten
Royal Van Zanten is een innovatief bedrijf met meer dan 150 jaar historie, dat succesvol opereert binnen de internationale sierteelt. Dit doen we door het continu verbeteren van de genetica, door synergie te creëren in veredelings- en vermeerderingstechnologie en door intensieve samenwerking in de vermarkting met partners in de keten. Samen ontwikkelen we nieuwe soorten en variëteiten en verbeteren we bestaande rassen binnen onze hoofdproducten. Dat zijn de snijgewassen Alstroemeria, Bouvardia, Chrysant en Statice, het bolgewas Lelie en de potproducten Aster, Celosia, Chrysant en Multiflora. We leveren dit  uitgangsmateriaal aan onze klanten, de professionele teler wereldwijd.

Geïnteresseerd?
Voor nadere informatie kun je contact opnemen met de afdeling P&O, telefoon: 0297 – 38 70 00.

Wil je solliciteren?
Je sollicitatie met motivatiebrief en CV kun je mailen naar sollicitatie@royalvanzanten.com.

Klik hier om te solliciteren met ons formulier
  • Voeg hier je motivatie toe.
    Toegestane bestandstypen: pdf, doc, docx.
  • Voeg hier je CV toe.
    Toegestane bestandstypen: pdf, doc, docx.

Over werken bij Royal Van Zanten

“Voor innovaties in teelt en veredeling bent u bij Royal Van Zanten aan het juiste adres. Wij denken met u mee en beoordelen uw product met zorg en aandacht.”

Sjoukje Heimovaara, CEO Royal van Zanten

“In ons laboratorium in Rijsenhout werk ik met een team onderzoekers aan de verbetering van rassen door kwaliteitscontroles, nieuwe kiemtechnieken en DNA-onderzoek.”

Wim Rook, Hoofd Laboratorium

“Trots ben ik op onze nieuwe Potbouvardia – een verfijnde plant uit onze eigen veredelingskeuken met veel sierwaarde. Door intensieve samenwerking met de kweker is deze potplant inmiddels in vier kleuren beschikbaar op de markt.”

Harry van Straalen, Teamleider Veredeling

“Het mooie van werken bij Royal Van Zanten is dat ik kansen krijg om de belangen van kweker, handel en veredelaar bij elkaar te brengen en iedereen deel uitmaakt van de ontwikkeling en het verkoopproces. Samenwerking in de keten is voor de toekomst enorm belangrijk.”

Jeroen Meeder, Area Exportmanager Potplanten

“Royal Van Zanten heeft mij de kans gegeven om opleidingen te volgen en door te groeien naar veredelaar. Inmiddels ben ik vijf jaar veredelaar en zie ik mijn eerste resultaten van mijn hand…en hier ben ik erg trots op.”

Dave Geerlings, Veredelaar Potchrysanten

“Het werken bij Royal Van Zanten is leuk door de verschillende bloemen en planten. Na een aantal werkzame jaren op een andere afdeling, werk ik nu alweer drie jaar op de veredelingsafdeling van de Lelie. Royal Van Zanten geeft mij alle ruimte om te groeien.”

Adriaan Zweemer, Algemeen Medewerker Veredeling
Sjoukje Heimovaara, CEO Royal van Zanten
Wim Rook, Hoofd Laboratorium
Harry van Straalen, Teamleider Veredeling
Jeroen Meeder, Area Exportmanager Potplanten
Dave Geerlings, Veredelaar Potchrysanten
Adriaan Zweemer, Algemeen Medewerker Veredeling