Terug

Data-analist

Wegens uitbreiding van het team zijn we op zoek naar een nieuwe collega binnen de afdeling Research. In de functie van Data-analist draag je bij aan genetische data-analyse (genetische kaart maken, QTL analyse, GWAS) en aan de ontwikkeling van interne bio-informatica platforms, en maak je ook gebruik van deze platforms. Ook geef je je inbreng bij de ontwikkeling van efficiënte methoden voor fenotypering.

Je standplaats is Rijsenhout (NH) en het betreft een fulltime functie. In deze functie werk je zowel vanachter je computer, als ook praktisch: regelmatig assisteer je de veredelaars in de kas, bij bijvoorbeeld fenotypering. Je werkt samen met en rapporteert aan het Hoofd moleculaire veredeling; zij is niet altijd op dezelfde locatie aanwezig, dus je zult veelal zelfstandig werken.

 

Wie ben jij?

 • Je hebt een MSc behaald in Plantenveredeling, Bio-informatica of aanverwante opleiding
 • Je hebt grondige kennis van populatie kwantitatieve genetica en statistisch onderzoek (bijvoorbeeld experimental design, genetische kaart maken, QTL analyse, GWAS)
 • Ervaring in statistisch programmeren in R is belangrijk; ervaring met Linux en Phyton is een plus
 • Je kunt zowel in teamverband als zelfstandig werken
 • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden
 • Belangrijke competenties zijn: probleemoplossend vermogen, ‘out of the box’ kunnen denken
 • Ook stel je je onafhankelijk op, kun je kritisch denken
 • Goede beheersing van zowel de Nederlandse als de Engelse taal

 

Wat bieden wij?

 • Een uitdagende, afwisselende baan met prachtige producten in een gedreven team. We kennen goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een pensioenregeling bij BPL, een fietsenplan, collectieve zorgverzekering (optioneel), bedrijfsfysiotherapie etc.
 • We vinden persoonlijke ontwikkeling en opleiding zeer belangrijk; we bieden aan elke medewerker de online trainingen van Good Habitz aan. Ook worden regelmatig je ontwikkeling en persoonlijke doelen besproken, en kan Royal Van Zanten bijdragen aan trainingen en opleidingen, zowel intern als extern.
 • Er is volop ruimte voor eigen inbreng en initiatief binnen een bedrijfscultuur die zich laat omschrijven als no-nonsense, open en direct. Na een gedegen inwerkprogramma draag je zelf verantwoordelijkheid voor jouw taken, uiteraard in samenwerking met collega’s en je team.

 

Geïnteresseerd? Voor nadere informatie kun je contact opnemen met Arwa Shahin, Hoofd moleculaire veredeling; zij is te bereiken via 0297 387000.

Wil je solliciteren? Mail je motivatiebrief en CV naar sollicitatie@royalvanzanten.com.

Klik hier om te solliciteren met ons formulier
 • Voeg hier je motivatie toe.
  Toegestane bestandstypen: pdf, doc, docx.
 • Voeg hier je CV toe.
  Toegestane bestandstypen: pdf, doc, docx.

Over werken bij Royal Van Zanten

“Voor innovaties in teelt en veredeling bent u bij Royal Van Zanten aan het juiste adres. Wij denken met u mee en beoordelen uw product met zorg en aandacht.”

Sjoukje Heimovaara, CEO Royal van Zanten

“In ons laboratorium in Rijsenhout werk ik met een team onderzoekers aan de verbetering van rassen door kwaliteitscontroles, nieuwe kiemtechnieken en DNA-onderzoek.”

Wim Rook, Hoofd Laboratorium

“Trots ben ik op onze nieuwe Potbouvardia – een verfijnde plant uit onze eigen veredelingskeuken met veel sierwaarde. Door intensieve samenwerking met de kweker is deze potplant inmiddels in vier kleuren beschikbaar op de markt.”

Harry van Straalen, Teamleider Veredeling

“Het mooie van werken bij Royal Van Zanten is dat ik kansen krijg om de belangen van kweker, handel en veredelaar bij elkaar te brengen en iedereen deel uitmaakt van de ontwikkeling en het verkoopproces. Samenwerking in de keten is voor de toekomst enorm belangrijk.”

Jeroen Meeder, Area Exportmanager Potplanten

“Royal Van Zanten heeft mij de kans gegeven om opleidingen te volgen en door te groeien naar veredelaar. Inmiddels ben ik vijf jaar veredelaar en zie ik mijn eerste resultaten van mijn hand…en hier ben ik erg trots op.”

Dave Geerlings, Veredelaar Potchrysanten

“Het werken bij Royal Van Zanten is leuk door de verschillende bloemen en planten. Na een aantal werkzame jaren op een andere afdeling, werk ik nu alweer drie jaar op de veredelingsafdeling van de Lelie. Royal Van Zanten geeft mij alle ruimte om te groeien.”

Adriaan Zweemer, Algemeen Medewerker Veredeling
Sjoukje Heimovaara, CEO Royal van Zanten
Wim Rook, Hoofd Laboratorium
Harry van Straalen, Teamleider Veredeling
Jeroen Meeder, Area Exportmanager Potplanten
Dave Geerlings, Veredelaar Potchrysanten
Adriaan Zweemer, Algemeen Medewerker Veredeling