Chrysanten voor Valentijnsdag? Ja, dat kan heel goed. Vooral Barolo heeft alles in zich om te schitteren op Valentijnsdag. Deze troschrysant heeft een intense, warmrode kleur – perfect voor hartverwarmende boeketten.

Warmrood & frisgroen hartje
Troschrysanten zijn prachtig in alle kleuren, maar met Valentijnsdag is rood toch wel favoriet. De warmrode Barolo is een echte eyecatcher in Valentijnsboeketten. Het contrasterende frisgroene  hartje maakt deze bloem extra verleidelijk. En sterk dat deze troschrysant is: een vaasleven van twee weken is zeker te verwachten, zonder dat er ook maar een bloemblaadje naar beneden dwarrelt.

Verrassend met roze
Valentijnsboeketten mogen knallen: met enkel en alleen rode bloemen komt de boodschap duidelijk over. Maar soms mag het wat subtieler (of verrassender). Dan kun je Barolo ook goed combineren met zachte pastellen. Deze warmrode troschrysant is bijvoorbeeld verrassend mooi in een boeket met zachtroze rozen. Ook een lichtgroen kleuraccent – denk aan sneeuwbal of dille – doet het goed; daardoor springt het frisgroene hartje van Barolo er echt uit.

Tips, ideeën & weetjes:

  • Een rood boeket is en blijft op-en-top Valentijnsdag. De kleur rood staat voor liefde, passie, vuur en warmte, maar ook voor blozen…
  • Zet troschrysanten in schoon water met snijbloemenvoedsel; verwijder het onderste blad, zodat het vaaswater schoon blijft. Zo blijven de bloemen zeker twee weken mooi.
  • Barolo is jaarrond verkrijgbaar. Laat deze troschrysant niet alleen stralen met Valentijnsdag, maar ook met Pasen, Moederdag, Kerst én op alle ‘gewone’ dagen die wel wat positieve energie kunnen gebruiken.

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang 8x per jaar inspiratie, tips, fotografie en meer…